Δράσεις

Ενημερωτικές Παρεμβάσεις για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων (Διαδίκτυο-Αλκοολ-Κάπνισμα) στο Γυμνάσιο Πυργετού

Ενημερωτικές Παρεμβάσεις για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων (Διαδίκτυο-Αλκοολ-Κάπνισμα) στο Γυμνάσιο Πυργετού

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών, ξεκίνησε παρεμβάσεις πρόληψης για τις εξαρτήσεις στο Γυμνάσιο Πυργετού.

Συγκεκριμένα , την Τρίτη 31/10/2022  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στον Σύλλογο Καθηγητών του Γυμνασίου με θέμα « Το σχολείο ως Φορέας Πρόληψης των Εξαρτήσεων»  και την Τετάρτη 01/11/2022 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου με θέμα « Ενημέρωση για την Πρόληψη των εξαρτήσεων».

Μετά από αυτές τις συναντήσεις, εθελοντική ομάδα από τους μαθητές θα αποτυπώσει μέσω της τέχνης (με την δημιουργία αφίσας, video, θεατρικό δρώμενο, κ.λ.π.) ένα μήνυμα για  πρόληψη των εξαρτήσεων,  το οποίο θα μεταφέρει στην τοπική κοινωνία.

Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κύκλους βιωματικών συναντήσεων με τους γονείς. Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να επεξεργαστούν τα θέματα που τους απασχολούν, σε ένα απόλυτα ασφαλές και έμπιστο περιβάλλον.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 253936 , 6944916724

E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.kethea.gr

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Γόννοι (πρώην Δημαρχείο, 1ος όροφος)

Τηλ.:24953501103

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr