Ανακοινώσεις

All Stories

Πρόσκληση σε ημερίδα για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Το Γραφείο Αδειοδοτήσεων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Αστικού Περιαστικού Πρασίνου του Δήμου Τεμπών και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης σας προσκαλούν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών (παλιό αντλιοστάσιο) στην έξοδο ΠΑΘΕ προς Μακρυχώρι, για ενημέρωση σχετικά με τη Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόσκληση σε ημερίδα για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Τεμπών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Με στόχο την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και αστέγων που πλήττονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών ενημερώνει για τους κλιματιζόμενους χώρους που θα είναι διαθέσιμοι την περίοδο του καύσωνα κατά τις ώρες 10:00πμ. έως 20:00μμ. 

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ζεστές ώρες τις ημέρας ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ 
· Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
· Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
· Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
· Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
· Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
· Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας.
· Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν δεν μπορείτε και χρειαστεί, τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
· Όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ. να συμβουλευθούν το  ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
· Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε νεογνά βρέφη 
· Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
· Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο και να φορούν πάντα καπέλο.
· Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
· Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους
· Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους κατά το δυνατόν, διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο..
· Ανοίξτε το χώρο διαμονής τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε τον ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 Για περισσότερες πληροφορίες : http://civilprotection.gr

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Τεμπών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ανακοινώνει την υπ' αριθμ. ΣΟΧ2/2024 (ΑΔΑ Ψ2ΞΘ7ΛΡ-ΒΞΤ) για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά είκοσι έξι (26) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς μέχρι 34 ή 60 ημερομίσθια ανά άτομο, ανάλογα με την περιοχή.

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο από το ΚΜΟΠ για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων

Το KMOΠ ανακοινώνει το νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργανώνει από τις 10 έως τις 19 Ιουνίου με θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση – Ενημέρωση και Πρόληψη”.

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο από το ΚΜΟΠ για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων

Διενέργεια κλήρωσης για τον ορισμό μελών των Επιτροπών Παραλαβής έργων του Δήμου Τεμπών

Το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 07/06/2024 και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Τμήματος στον Πυργετό κλήρωση σύμφωνα με την ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.23243/23-11-2011 σχετική απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον ορισμό μελών των Επιτροπών Παραλαβής των έργων :

Διενέργεια κλήρωσης για τον ορισμό μελών των Επιτροπών Παραλαβής έργων του Δήμου Τεμπών

Αιτήσεις εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τεμπών

Ξεκινάει από 03 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή των νηπίων και βρεφών για το έτος 2024-2025 στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τεμπών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26/06/2024, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται ως εξής:

Αιτήσεις εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τεμπών

Δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 05-06-2024 από ώρα 09:00 π.μ. με 12:00 μ.μ. κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυχωρίου και θα διενεργεί δωρεάν rapid tests σε όσους το επιθυμούν.

Δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Τεμπών
Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr