Δράσεις

Ενημερωτικές Ομιλίες σε μαθητές Λυκείου σε Γόννους και Μακρυχώρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλίες σε μαθητές Λυκείου σε Γόννους και Μακρυχώρι

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου πραγματοποίησε ομιλίες στο Λύκειο Γόννων και Μακρυχωρίου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα στο Λύκειο Γόννων και στο Λύκειο Μακρυχωρίου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με θέμα: «Συμβουλές Ζωής στα παιδιά».

Ομιλητές ήταν η κ. Τόλια Μαρία, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία επικεντρώθηκε στην θεματική: «Νέοι και κάπνισμα» και ο κ. Γκουράβας Βασίλειος,  Διδάκτωρ Φυσικής Αγωγής ο οποίος εστίασε στις «Αξίες της άσκησης».

kk 20200210 2

Η κ. Τόλια Μαρία επισήμανε ότι το κάπνισμα είναι η πιο σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας. Έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία και είναι μια δαπανηρή συνήθεια. Η αποφυγή καπνίσματος είναι ίσως, το καλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς στον εαυτό του καθώς και στην οικογένεια του σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή, τον ποιοτικό ύπνο, την καλή ψυχολογία και την σωματική άσκηση.

Ο κ. Γκουράβας Βασίλειος τόνισε ότι η φυσική αγωγή συνδυάζει γνώσεις και αξίες μέσα από φυσικές δραστηριότητες και σωματικές ασκήσεις. Αναπτύσσει κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες ώστε να μπορεί το άτομο να ενταχθεί ομαλά σε ομάδες και δεξιότητες συνεργασίας. Διδάσκει σεβασμό στον συνάνθρωπο, ευγένεια, πειθαρχεία, αγάπη για την ζωή, την υγεία. Αναπτύσσει δραστηριότητες για την ζωή και κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες.

kk 20200210

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα προληπτικά μέτρα, όπως η διακοπή καπνίσματος, η σωματική δραστηριότητα, η σωστή διατροφή, βασισμένη στα πρότυπα της μεσογειακής δίαιτας, η αποφυγή μεγάλης αύξησης του σωματικού βάρους, καθώς η καλή ψυχική υγεία και ευεξία των ανθρώπων, έχουν αποδείξει την αξία τους στην πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δεν κοστίζουν.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

kk icons

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr