Δράσεις

Ομιλία με θέμα "Πρόληψη για τον καρκίνο"

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι γυναίκες των Γόννων παρακολούθησαν την εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων με θέμα: «Πρόληψη για τον καρκίνο», με ομιλήτρια την κα. Παπαστεργίου Δήμητρα, Ψυχολόγο Msc, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας.

Η κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους συνηθέστερους τύπους καρκίνου και τα στατιστικά στοιχεία που τους καθιστούν πιο επικίνδυνους από τους άλλους, καθώς και στη σημασία της πρόληψης και των τρόπων που γίνεται αυτή τόσο σε ιατρικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο μέσω της στάσης ζωής μας και των συνηθειών που υιοθετούμε. Η ψυχική δύναμη των νοσούντων, καθώς και η ψυχολογική στήριξη των φροντιστών τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της νόσου.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση σε φιλικό περιβάλλον σχετικά με το θέμα.

Συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

kk 20190313

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr