Δράσεις

Ομιλία με θέμα "Η διατροφή στη σύγχρονη γυναίκα"

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε ομιλία στις 8 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα του Δημαρχείου Γόννων με θέμα: «Η διατροφή στη σύγχρονη γυναίκα», με ομιλητή τον κ. Μολά Ελευθέριο, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο.

Συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών, κα Κούρτη Παναγιώτα και κα Καλογήρου Μαρία.

Πλήθος γυναικών του Δήμου Τεμπών παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση και ενδιαφέρον την ομιλία και ενημερώθηκε για θέματα τα οποία αντιμετωπίζει καθημερινά στην διατροφή του και κατ’ επέκταση στην φροντίδα της επιδερμίδας του. Η ομιλία περιείχε πολλές ενότητες που αφορούσαν τις αλλαγές στο γυναικείο σώμα, τη σημασία της διατροφής στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, την εμμηνόπαυση, τα συχνά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, το ασβέστιο και ο ρόλος του στη γυναίκα, κάποια διατροφικά tips για υγιές δέρμα, νύχια και μαλλιά, καθώς για την υγιεινή και την οργάνωση των τροφίμων. Όπως όλοι γνωρίζουμε, μια ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η ομιλία του διαιτολόγου - διατροφολόγου ήταν ιδιαίτερα αναλυτική για τα παραπάνω θέματα με σκοπό να λύσει ερωτήματα και απορίες του κοινού, καθώς και να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς κτλ. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως προστάζει η κοινωνία, συχνά πιέζεται, αγχώνεται και εξαντλείται. Η ανάγκη που προβάλλεται είναι η γυναίκα να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στις υποχρεώσεις της ως μητέρα και νοικοκυρά από τη μία και ως εργαζόμενη από την άλλη. Παράλληλα, δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάει και το ρόλο της ως γυναίκα. Θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της, την εμφάνισή της. Δε θα πρέπει να απορροφάται από τις ποικίλες υποχρεώσεις στη δουλειά και στο σπίτι (φροντίδα των παιδιών, καθάρισμα, μαγείρεμα κ.α.) και να ξεχνά ότι είναι και γυναίκα- σύζυγος και ότι θα πρέπει να αφιερώνει και τον απαιτούμενο χρόνο και γι’ αυτό το κομμάτι του εαυτού της. Καθοριστικό ρόλο, βέβαια, σε κάθε περίπτωση διαδραματίζει και ο σύζυγος, ο οποίος θα πρέπει να τη βοηθά, να τη στηρίζει και να μην πάψει ποτέ να την κάνει να αισθάνεται ότι είναι σημαντική γι’ αυτόν.

kk 20180308

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr