Δράσεις

Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζόμενους

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ υλοποίησε ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους Γόννους.

Το ομαδικό εργαστήριο με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη. Το συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν δωρεάν σε εργαζόμενους και ανέργους και υλοποιήθηκε μέσω της Κινητής Μονάδας Απασχόλησης με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν ο συντονιστής ΔΥΠΣΕΑ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας κ. Παναγούλης Κωνσταντίνος και ο εργασιακός σύμβουλος  κ. Βαϊόπουλος Αχιλλέας.

Ο εργασιακός σύμβουλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα πώς οι πολίτες μπορούν να βελτιώσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, να αναζητούν εργασία καθώς πώς να πιστοποιούν τις γνώσεις τους και να προωθούν τα προσόντα τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν  να υποβοηθηθούν οι πολίτες, ώστε να αναπτύξουν μια ενεργητική ατομική στρατηγική για να εξέλθουν από την κάθε είδους κρίση. Ειδικότερα, στη συμβουλευτική για την απασχόληση στόχος είναι να «ενεργοποιηθούν» και να «κινητοποιηθούν» οι άνεργοι, ώστε να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι το πρόβλημα της ανεργίας.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις με την ομάδα των συμβούλων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και εισέφεραν τις εμπειρίες τους από την καθημερινότητα των πολιτών που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

kk 20191205 2

kk 20191205 1

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr