Ο καιρός στο Δήμο Τεμπών

Στο Δήμο Τεμπών λειτουργούν τέσσερις (4) μετεωρολογικοί σταθμοί
σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου
Image
 • Μετεωρολογικός Σταθμός Γόννων :

  Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Γόννων είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τεμπών. Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2019 και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Γόννων. Την επίβλεψή του έχει αναλάβει ο καθηγητής κ. Μόσχος Νικολαΐδης. Η εγκατάστασή του έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

  Ο σταθμός λειτουργεί σε υψόμετρο 111μ. και τα δεδομένα που συλλέγονται από τον Σταθμό είναι προσβάσιμα στη σελίδα :

  http://penteli.meteo.gr/stations/gonnoi/

 • Μετεωρολογικός Σταθμός Νέσσωνα :

  Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέσσωνα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τεμπών. Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2019 και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Νέσσωνος. Την επίβλεψή του έχει αναλάβει ο κ. Βασίλης Γρηγορίου. Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

  Ο σταθμός λειτουργεί σε υψόμετρο 92μ. και τα δεδομένα που συλλέγονται από τον Σταθμό είναι προσβάσιμα στη σελίδα :

  http://penteli.meteo.gr/stations/nesson/

 • Μετεωρολογικός Σταθμός Μακρυχωρίου:

  Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Μακρυχωρίου είναι ιδιοκτησίας του Γυμανσίου-Λυκειακών Τάξεων Μακρυχωρίου όπου και φιλοξενείται. Λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2022. Την επίβλεψή του έχουν αναλάβει οι καθηγητές του Σχολείου. Η δράση έγινε στο πλαίσιο διάχυσης προγραμμάτων ERASMUS+, ενώ η εγκατάσταση του σταθμού έγινε σε συνεργασία με το ΜΕΤΕΟ Θεσσαλίας και τη βοήθεια του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Πάνου Αρχοντή.

  Ο σταθμός λειτουργεί σε υψόμετρο 110μ. και διαθέτει καιρική κάμερα. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τον Σταθμό είναι προσβάσιμα στη σελίδα :

  http://www.meteo-thessalia.gr/stations/makrychori/

 • Μετεωρολογικός Σταθμός Καλλιπεύκης:

  Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Καλλιπεύκης είναι ιδιοκτησίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μ.Ε.Σ.Α.Κ. "Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ" και φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης. Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2022. Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε σε συνεργασία με το ΜΕΤΕΟ Θεσσαλίας και τη βοήθεια του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Πάνου Αρχοντή.

  Ο σταθμός λειτουργεί σε υψόμετρο 1.054μ. και διαθέτει καιρική κάμερα. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τον Σταθμό είναι προσβάσιμα στη σελίδα :

  http://www.meteo-thessalia.gr/stations/kallipefki/
Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr