Πολιτική Προστασία

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στα Δάση του Δήμου Τεμπών την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στα Δάση του Δήμου Τεμπών την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ο Δήμος Τεμπών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με

α) την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, και

β) τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 με δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου αριθμός 3 (ΥΨΗΛΟ στην Π.Ε. Λάρισας),

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δάση Καλλιπεύκης, Ραψάνης, Κρανέας, Αιγάνης, Αμπελακίων και Σπηλιάς του Δήμου Τεμπών για την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 και για όσο διάστημα διαρκεί η κατηγορία 3 στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός χάρτης πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και είναι προσβάσιμος και από την αρχική σελίδα του Δήμου Τεμπών.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς περιοχές" με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr