Εκδηλώσεις

Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήριο "Αντιμετωπίζοντας την απώλεια"

Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήριο "Αντιμετωπίζοντας την απώλεια"

Στα πλαίσια του Προγράμματος "Νοιάζομαι για το παιδί μου" που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas, θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Βιωματικά Εργαστήρια διαδικτυακά (μέσω Zoom) στις 17/04/2024 &  24/04/2024 στις 18.00.

Η συζήτηση θα είναι σχετική με τα είδη της απώλειας και πιο συγκεκριμένα στις πιο δυνατές και συναισθηματικά φορτισμένες απώλειες που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια, οι οποίες είναι αυτές λόγω θανάτου και διαζυγίου. Συγκεκριμένα, μέσα από δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην ολομέλεια, αλλά και σε μικρότερες ομάδες συζήτησης, θα αναλυθούν καλές πρακτικές για την ανακοίνωση του διαζυγίου ή του θανάτου και εργαλεία ώστε τόσο το παιδί όσο και οι γονείς να ξεπεράσουν τις απώλειες και να ανακάμψουν ψυχικά, σωματικά και κοινωνικά.

Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν:
▶ Τα είδη της απώλειας
▶ Η απώλεια λόγω Διαζυγίου: Πώς ενημερώνουμε τα παιδιά
▶ Η απώλεια λόγω Θανάτου: Πώς ενημερώνουμε τα παιδιά
▶ Πώς υποστηρίζουμε τα παιδιά στην διαχείριση της απώλειας
▶ Προτεινόμενες δραστηριότητες

Η διάρκεια του διαδικτυακού βιωματικού εργαστηρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr