Εκδηλώσεις

Δωρεάν Διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο "Διαγενεακές Σχέσεις και Ψυχική Υγεία - Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς"

Δωρεάν Διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο "Διαγενεακές Σχέσεις και Ψυχική Υγεία - Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς"

Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom το Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήριο "Διαγενεακές Σχέσεις και Ψυχική Υγεία - Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς", στα πλαίσια του προγράμματος "Νοιάζομαι για το παιδί μου".

Στο βιωματικό εργαστήριο θα συζητήσουμε σχετικά με πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης των διαγενεακών σχέσεων γενικά, αλλά και των σχέσεων των παιδιών και των γονέων με τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Συγκεκριμένα, μέσα από δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην κύρια ομάδα συσκέψεων του Zoom, αλλά και σε μικρότερες ομάδες συζήτησης, θα προτείνουμε πρακτικές και εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιούμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά για να ενισχύσουμε τις διαγενεακές σχέσεις.
 
Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν:
▶️ Η σημασία των διαγενεακών σχέσεων για την ψυχική υγεία όλων των μελών της οικογένειας.
▶️ Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ γενεών μέσω λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιούμε.
▶️Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των στερεοτύπων απέναντι στις διαφορετικές γενιές, με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος των γενεών. 
 

Η διάρκεια του διαδικτυακού βιωματικού εργαστηρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή πατώντας ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr