Εκδήλωση Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρόμων

Εκδήλωση Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρόμων

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

Οι δράσεις  ξεκίνησαν από την τρίτη γραμμή του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, όπου παρουσιάστηκε μία ακόμη πλήρως ανακαινισμένη  δρεζίνα, όπου αρκετοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανέβουν και να απολαύσουν μια μικρή διαδρομή στις τρίτη γραμμή  του σταθμού. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Γιάννης Μάνθος, ξενάγησε τους επισκέπτες στο Πολεμικό Καταφύγιο του Σταθμού που λειτούργησε την εποχή των πολέμων. 

Έπειτα, στο φιλόξενο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών, παρουσιάστηκε μία μακέτα, ενός τύπου μοντελισμού σιδηροδρομικού σταθμού, δωρεά της οικογένειας Βασιλακοπούλου προς το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας. 

Η οικογένεια Βασιλακοπούλου αναφέρθηκε ότι αποφάσισε να δωρίσει τη μακέτα στη Λάρισα, διότι θεωρεί την πόλη - σταθμό απαρχής των σιδηροδρομικών σταθμών της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη μακέτα υφίσταται και ένα πρότυπο σύστημα τηλεδιοίκησης. Η μακέτα θα είναι επισκέψιμη στο ευρύ κοινό και στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης ανέφερε ότι: 
"Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γιάννη Μάνθο, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρόμων Λάρισας, για την τιμητική πρόσκληση, ο ίδιος και ο Σύλλογος  καταβάλλουν αξιότιμες προσπάθειες, ώστε να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί η παλιά σιδηροδρομική γραμμά στον παλιό σιδηρόδρομο στα Τέμπη και να λειτουργήσει ως ένας θεματικός προορισμός στην Κοιλάδα των Τεμπών, ανάγοντας την περιοχή σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό".

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr