Με κάθε επισημότητα και τιμή γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Τεμπών

Με κάθε επισημότητα και τιμή γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Τεμπών

Με κάθε επισημότητα και όλες τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Τεμπών οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην έδρα του Δήμου, το Μακρυχώρι, τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Θωμά, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων στο Μνημείο και η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Ζήση Λιούπα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα. Μαρία Γιαννούλα.                               . 

Ανάλογες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την μαθητική παρέλαση και του 1ου Συστήματος Προσκόπων, έγιναν και στο Συκούριο παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Μανώλη, των αντιδημάρχων, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο, η κατάθεση στεφάνων  και η παρέλαση των μαθητών, με την φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει εμβατήρια και εθνικούς σκοπούς και να συνοδεύει την παρέλαση. Επίσης, με τους  Προσκόπους  του 1ου Συστήματος Συκουρίου παρέλασε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αρχηγού του Συστήματος.

Τις παρελάσεις των μαθητών, σε Μακρυχώρι και Συκούριο, οι οποίοι παρήλασαν με υψηλό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. Επίσης παρευρέθηκαν  ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Λίταινας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.  Νίκος Μητσογιάννης και Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκκλησίας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Γιώργος Μανώλης: “Με πίστη και ομοψυχία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ανέφερε: “Διπλή εορτή σήμερα, θρησκευτική και εθνική! Η Επανάσταση του 1821 η οποία σηματοδοτεί την απαρχή του Νεοελληνικού κράτους και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Ο αγώνας των προγόνων μας για ελευθερία, με όραμα την αυτοδιάθεση, το σεβασμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και μία νέα καλύτερη Ελλάδα, ας φωτίζει και ας καθοδηγεί την πορεία του έθνους και του καθενός ξεχωριστά. Όταν οι Έλληνες ενώθηκαν μπροστά σε ένα κοινό όραμα και πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άλλαξαν την ιστορική τους μοίρα. Ενωμένοι και σήμερα σ' αυτούς τους αντίξοους καιρούς που διανύουμε, μπορούμε ν' αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν και να προχωρήσουμε μπροστά! Ας αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο και έναν καλύτερο Δήμο Τεμπών με τις ευχές της Παναγίας για την πρόοδο και την ευημερία μας.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά! Με υγεία και ευτυχίες και τα διδάγματα του 1821 να θερμαίνουν πάντα τις καρδιές και τα υγιή πατριωτικά μας αισθήματα”.

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr