Απονεμήθηκε Βραβείο Best City Awards 2023 Bronze στο Δήμο Τεμπών

Απονεμήθηκε Βραβείο Best City Awards 2023 Bronze στο Δήμο Τεμπών

Η τελετή απονομής των καταξιωμένων βραβείων Best City Awards πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην Τεχνόπολη.

Τα Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι υποψήφιες καλές πρακτικές αποδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια, υποδομές κ.ά., αλλά και να δεσμεύουν τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.

Τα βραβεία «Best City Awards» οργάνωσε η εταιρεία Boussias Conferences και στοχεύουν στην ανάδειξη Πόλεων και Επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επιτυχημένα έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με το βραβείο Bronze στην κατηγορία "Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων". Το έργο αφορά στον καθορισμό των κατάλληλων αρχιτεκτονικών και ηλεκτρομηχανολογικών επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης συνοδεία του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήση Γκανάτσιο και του προέδρου της κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Με αφορμή τη βράβευση του Δήμου Τεμπών ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στο Δήμο Τεμπών δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δομές εκπαίδευσης, διότι τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί πολίτες του Δήμου μας και κατ΄επέκταση το μέλλον του τόπου μας.

Ως δημοτική Αρχή προσπαθούμε αδιαλείπτως να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε οι μαθητές του Δήμου μας να ζουν και να διαπαιδαγωγούνται σε ιδανικές συνθήκες μάθησης με σκοπό την καλλιέργεια της παιδείας τους και τη μόρφωσή τους σε ανώτερες βαθμίδες. Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, υλοποιήσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Συκουρίου, στο Λύκειο Συκουρίου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων. Συνεχίζουμε  με την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Συκουρίου, του Γυμνασίου-Λυκείου Πυργετού και του Νηπιαγωγείου Γόννων. Οι στόχοι του Δήμου Τεμπών στρέφονται προς την πράσινη ανάπτυξη και τις πράσινες πολιτικές. 

Ευχαριστώ θερμά τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών για τη βοήθειά τους στην επίτευξη υλοποίησης των έργων με στόχο την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δήμου Τεμπών. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την πολύτιμη και χρήσιμη αρωγή της περιφέρειας Θεσσαλίας στην υλοποίηση των έργων αυτών στο Δήμο Τεμπών. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική τιμή για το Δήμο μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την πρόοδο και την προβολή του τόπου μας. Αφιερώνω το βραβείο αυτό σε όλους τους συνδημότες μου».

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr