Ανακοινώσεις

Καθαρισμός Εκτάσεων μέχρι 30 Απριλίου 2024

Καθαρισμός Εκτάσεων μέχρι 30 Απριλίου 2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος ΤΕΜΠΩΝ ενημερώνει και καλεί, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πυροσβεστικής διάταξης 20/2023, όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές και υπομισθωτές

(α) οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων

(β) οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο

(γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μέτρων γύρω από όρια των περ. “(α) και (β)” του παρόντος άρθρου και

(δ) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα,

να προβούν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου  εκάστου έτους και τη συντήρηση αυτού καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαίου έως 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους. Μετά την ημερομηνία αυτή (1-5) απαγορεύεται το κλάδεμα των δέντρων εντός των οικισμών ή η εγκατάλειψη και η απόρριψη στους δρόμους κυκλοφορίας.

Οι υπόχρεοι, μετά την ολοκλήρωση του αρχικού καθαρισμού, καθώς και της συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δύναται να ενημερώνουν σχετικά τον οικείο Δήμο με κάθε πρόσφορο μέσο. Ενδεικτικό υπόδειγμα της ως άνω δήλωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, επιβάλλεται στους υπόχρεους το πρόστιμο του άρθρου 266 του Ν.5037/2023 με ελάχιστο ποσό προστίμου τα 200 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό υπαιτιότητας του δράστη, τον βαθμό άμεσης συμμόρφωσης, τις επιπτώσεις στο ευρύ κοινό, το μέγεθος και την διάρκεια της ενδεχόμενης πυροσβεστικής επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας στο Μακρυχώρι στο τηλ: 2495023900 (κος Τζανέκας Στέλιος) ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr