Για 4η χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Τη φετινή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου έχει προσκαλέσει χώρες όπως η Κροατία και η Σερβία.

Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τα χορευτικά από Κροατία και Σερβία ταξίδεψαν το Σάββατο 13 Ιουλίου το απόγευμα στα ιστορικά Αμπελάκια, έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων.

Τα ξένα χορευτικά φθάσανε από νωρίς το απόγευμα στα ιστορικά Αμπελάκια όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αρχοντικό του Γεώργιου Σβάρτς, καθώς και ξεναγήθηκαν στο χωριό. Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στο θεατράκι του χωριού.

Στην εκδήλωση, εκτός απο τα χορευτικά απο τις φιλοξενούμενες χώρες, συμμετείχαν το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και το χορευτικό τμήμα της Μανιάρειου Σχολής Αμπελακίων.

Την ξενάγηση των χορευτών, καθώς και τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων κα Αναστασία Σερέτη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο ιερέας του χωριού πάτερ Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τσεργάς, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κα Πόπη Νάστου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

ampelakia5

ampelakia4

ampelakia3

ampelakia2

ampelakia

 

WEBLINKS

diavgeia
  
logo syzefxis
 
diaviou
 
  
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Τεμπών

Μακρυχώρι Λάρισας - Τ.Κ.: 40006

Τηλ.: 24953 50400

Fax: 24950 22410

Email: info @ dimostempon.gr

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

aithmata politwn

 

Go to top