Με σύμμαχο τον καλό καιρό σε κάθε χωριό του Δήμου Τεμπών, μικρό και μεγάλο, πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Καθαρά Δευτέρα με την πατροπαράδοτη φασολάδα και το μπουρανί σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Συλλόγους του κάθε χωριού.

Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων έπεσε σήμερα το μεσημέρι Καθαρά Δευτέρα στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου όπου με την συμμετοχή πολλών παιδιών πραγματοποιήθηκε κανονικά και φέτος το καρναβάλι Συκουρίου 2019 με την καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων. Τα παιδιά ντυμένα μασκαράδες παρέλασαν με ρυθμό και ζωντάνια στον κεντρικό δρόμο του χωριού, δίνοντας τον αποκριάτικο τόνο. Στη συνέχεια τα παιδιά-καρναβαλιστές και ο κόσμος έδωσαν τη δική τους χαρούμενη νότα στην πλατεία, με άφθονο κρασί και χορό.

Τις εκδηλώσεις στο Συκούριο παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ.Γιώργος Κατσιαντώνης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ.Μιχάλης Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αργυρίου και Αστέριος Σαίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Κώστας Νταφούλης και Δημήτρης Τσέτσιλας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος, ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών παραβρέθηκε, ακόμη, το πρωί της Καθαρά Δευτέρας στις Τοπικές Κοινότητες Παραποτάμου, Γόννων και Πυργετού.

Σε δήλωσή του ο κ.Κολλάτος τόνισε :

"Συγχαρητήρια στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Συκουρίου, στον ΜΕΣ Συκουρίου, τους προσκόπους, τη φιλαρμονική του Δήμου, τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, τους δασκάλους των σχολείων που παρέλασαν, καθώς και όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν όλες αυτές τις ημέρες για να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι Συκουρίου 2019. Με αίσθημα ευθύνης, η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα σε όλους τους συλλόγους. Θα είμαστε δίπλα σας, συνεχίσετε να προσφέρετε και να προσπαθούμε να σας δίνουμε λύσεις και να σας βοηθάμε με τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος μας."

karnavali1 2019

karnavali2 2019

WEBLINKS

diavgeia
  
logo syzefxis
 
diaviou
 
  
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Τεμπών

Μακρυχώρι Λάρισας - Τ.Κ.: 40006

Τηλ.: 24953 50400

Fax: 24950 22410

Email: info @ dimostempon.gr

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

aithmata politwn

 

Go to top