Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια: Συμβουλευτικοί Σταθμοί στους Δήμους της Ελλάδας», η εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το ΕΔΔΥΠΥ και - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας - ο Δήμος Τεμπών, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στο Μακρυχώρι στο χώρο «ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Γεώργιος ο οποίος χαιρέτησε θετικά τις δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας. Τόνισε πως η πρωτοβουλία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους και τη ραγδαία αύξηση της νόσου, αλλά και τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Επικρότησε τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στο Μακρυχώρι έτσι ώστε οι πολίτες όλου του δήμου να μπορούν να έχουν  την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, τέλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον καταξιωμένο ψυχολόγο κ. Λάβδα Μιχάλη.

Στη συνέχεια, ο προσκεκλημένος ομιλητής - ψυχολόγος κ.Λάβδας Μιχάλης, υπεύθυνος εκπαιδευτής του προγράμματος και συνεργάτης της εταιρείας αναφέρθηκε στην αυξητική πορεία της νόσου και στις προληπτικές παρεμβάσεις στα ηλικιωμένα άτομα. Συνέστησε σωματική και νοητική άσκηση και τόνισε τη σημασία της σωστής, μεσογειακής διατροφής.

Την εκδήλωση έκλεισε η υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός Τσικλητάρη Πανωραία, σε συζήτηση με το κοινό η οποία ανέδειξε την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και ανακοίνωσε ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν για να  υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση στα τηλέφωνα: 24950 61448 ΚΑΠΗ ΡΑΨΑΝΗΣ, 2495 350113 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Τα αποτελέσματα λήψης του ιατρικού ιστορικού θα λαμβάνονται από τους εκπαιδευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς  και θα αναλύονται από τον νευρολόγο ιατρό του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιερέας Συκουρίου π. Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μητσογιάννης, κ. Νικολάου, κ. Γκατζόγιας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυχωρίου κα.Καραπάνου, εκπρόσωποι των επιτροπών – μελών των ΚΑΠΗ Ραψάνης, Πυργετού, Μακρυχωρίου, Αιγάνης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και φορέων της περιοχής, προσωπικό των ΚΑΠΗ, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και πλήθος πολιτών από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

 alzheimer 1 2019

alzheimer 2 2019

WEBLINKS

diavgeia
  
logo syzefxis
 
diaviou
 
  
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Τεμπών

Μακρυχώρι Λάρισας - Τ.Κ.: 40006

Τηλ.: 24953 50400

Fax: 24950 22410

Email: info @ dimostempon.gr

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

aithmata politwn

 

Go to top