Δήμος Τεμπών

Τοπική Κοινότητα Ραψάνης

 

Δελτίο Τύπου

Οι μέρες για την πραγματοποίηση της  καθιερωμένης  Γιορτής Κρασιού & Αμπελιού Ραψάνης έχουν φτάσει. Φέτος θα γίνει το διήμερο της 29 & 30 Αυγούστου, Παρασκευή και Σάββατο, στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. 

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 29/8 θα πραγματοποιηθεί παράλληλα η 2η Πανδημοτική γιορτή Δήμου Τεμπών με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των συλλόγων όλου του δήμου, που θα παρουσιάσουν  μια μουσικοχορευτική παράσταση με έμφαση στις τοπικές παραδόσεις της περιοχής. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, που θα είναι καθαρά παραδοσιακό, θα είναι ο Δρογκούλας Θεοδ. στο κλαρίνο  με την κ. Δέλιου Σ. στο τραγούδι.

Την δεύτερη μέρα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολύ χορό και διασκέδαση για όλους  με τον Χρ. Παπαδόπουλο (Παιδιά από την Πάτρα), τον Γιώργο Σαρρή (πρώην Ζιγκ-Ζάγκ ) και την Λουκία Βαλάση, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τον κόσμο με λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και το κρασί δωρεάν. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα των τοπικών φορέων με εδέσματα και ψησταριές. Διοργάνωση Δήμος Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Αρωγοί Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη, Οινοποιία Χρυσοχόου, Κτήμα Ντούγκος.

 Την Κυριακή 31 Αυγούστου και ώρα 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση οινοπαραγωγών της περιοχής, στο χώρο του Μουσείου Οίνου κ. Αμπέλου Ραψάνης. Η εκδήλωση «Πρόποση στους Θεούς του Ολύμπου»  θα περιλαμβάνει παρουσίαση και γευστική δοκιμή οίνων Ραψάνης. Θα συμμετέχουν οι  Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη, Οινοποιία Χρυσοχόου, Κτήμα Ντούγκος.

giorth krasiou 29-30-08-2014 giorth krasiou 30-08-2014

giorth krasiou 31-08-2014

WEBLINKS

diavgeia
  
logo syzefxis
 
diaviou
 
  
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Τεμπών

Μακρυχώρι Λάρισας - Τ.Κ.: 40006

Τηλ.: 24953 50400

Fax: 24950 22410

Email: info @ dimostempon.gr

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

aithmata politwn

 

Go to top