Δελτίο τύπου

Μια εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου μεταξύ της Αναπλ. Καθηγήτριας του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τσιλιμένης Τασούλας , με καταγωγή από την Καλιπευκη , και του Δήμαρχου Τεμπών κ. Κολλάτο Κών., σε μια πρώτη προσέγγιση του πολλά υποσχόμενου έργου που αφορά την ίδρυση του Σπιτιού του Παραμυθιού σε χώρο της Τ. Κ. Καλιπεύκης, ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Τεμπών.

spitiparamuthiou1

 

Η πρόταση για την υλοποίηση ενός χώρου που θα φιλοξενεί το υλικό από το φεστιβάλ Αφήγησης που κάθε δύο χρόνια διοργανώνεται στην Καλλιπεύκη με επιτυχία, αλλά και σχετικό υλικό που σχετίζεται με την αφήγηση, το παραδοσιακό παραμύθι, την παιδική λογοτεχνία και θα είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο αποτελώντας ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο αφήγησης και μελέτης του ελληνικού παραμυθιού, είχε από καιρό υποβληθεί στους αρμοδίους φορείς.

spitiparamuthiou2

 

Ο Δήμος Τεμπών αναλαμβάνει τώρα την πρωτοβουλία να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο , προσφέροντας στο κοινό ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο αφήγησης και μελέτης του ελληνικού παραμυθιού, σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά του Δήμου την Καλιπεύκη, που έχει συνδεθεί την τελευταία δεκαετία με το Φεστιβάλ Αφήγησης .Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών κ. Τσάτσαρης Χρ. και Τσούγιας Χρ. , ο πρόεδρος της Τ. Κ., Καλιπεύκης κ. Κούσιος Ανα, ο δημοτικός σύμβουλος κ .Τσαπλές Θ., ο καθηγητής κοινωνιολογίας του ΑΠΘ κ. Ζήσης Παπαδημητρίου, η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Μπαρμπούτη Βάσω και η βιβλιοθηκονόμος του Δήμου κ. Πανταζή Χ.

WEBLINKS

diavgeia
  
logo syzefxis
 
diaviou
 
  
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Τεμπών

Μακρυχώρι Λάρισας - Τ.Κ.: 40006

Τηλ.: 24953 50400

Fax: 24950 22410

Email: info @ dimostempon.gr

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

aithmata politwn

 

Go to top