Ανακοινώσεις

Γίνε και εσύ Εθελοντής!

Γίνε και εσύ Εθελοντής!

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Το τελευταίο διάστημα οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε (πανδημία, σεισμοί, πυρκαγιές) μας δίδαξαν πως μόνο μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη όλων μας για τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τα ζώα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία και να βγούμε πιο δυνατοί ως Άνθρωποι, ως Κοινωνία.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Οι αρχές και τα ιδεώδη του εθελοντισμού στηρίζονται σε στοιχεία όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και ο πολιτισμός. Πρόκειται ουσιαστικά για στάση ζωής που διακρίνεται από τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συμμετοχή. Ως πράξη φανερώνει ενέργεια, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς.

Στο Δήμο Τεμπών πιστεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα κάθε είδους εθελοντική προσφορά.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στις δράσεις  και τις δραστηριότητες του Δήμου μας σε διάφορους τομείς (Περιβάλλον-Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Αδέσποτα Ζώα, κ.ά.), ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το χρόνο που διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων ημέρες και ώρες λειτουργίας τους και να δηλώνουν την επιθυμία τους να γίνουν εθελοντές στους τομείς και τις δράσεις που θα επιλέξουν, συμπληρώνοντας τη φόρμα εθελοντισμού την οποία μπορούν να αποστείλουν και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όλοι μαζί γινόμαστε μια παρέα που νοιάζεται για τον τόπο και τον συνάνθρωπο και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, πιο συμμετοχικό, πιο ανθρώπινο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Γεώργιος Μανώλης

Δήμαρχος Τεμπών

 

 

Image

Επικοινωνία

Μακρυχώρι Λάρισας,
40 006,
2495 350 400
info@dimostempon.gr